Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kislemez:4 Minutes

  Írta: Administrator 

2008. április 12.

 Madonna legújabb kislemeze a 4 Minutes dal, amelyet olyan hip-hop sztárokkal készített mint Justin Timberlake és Timbaland. Mindketten a klipben is játszanak. A dal sokszori átdolgozás nyerte el végso formáját, annál is inkább, mivel egyes verzió kikerültek a netre. A klasszikus album változat mellett a dalból készült egy rádióbarát változat, amelynek célja újra meghódítani Amerikát.

Amíg az európai siker szinte borítékolható volt, a tengerentúli érdeklődés mindig kétségesnek bizonyult. Ám ezzel a dallal Madonna ismét meghódította az amerikai slágerlistát, és Justinnal való munkája meghozta számára a hőn áhított sikert. A dalhoz számos DJ készített remixeket. A már jól ismert együttműködők közt volt Peter Rauhofer és Tracy Young is, de új lemezlovasok is "újraértelmezték" a dalt. Az egyik a francia house producer Dj Bob Sinclar, míg a másik Tom Holkenborg alias Junkie Xl Hollandiából. A Rebirth álnéven Marcos Castellon készített remixeket. Bár sokan már temették a fizikai kislemezek megjelenését, mégis ez idő tájt a kislemezek nem várt népszerűségnek örvendenek és ennek hatására eddig soha nem látott mennyiségben jelennek meg kislemezek. A klasszikus formátumok mellett a Warner Bros. úgy döntött, hogy Nagy Britanniában piacra dobja a 12" picture disc-et, amelyen a rádió editek kaptak helyet. Tobábbi editek a limitált, illetve a deluxe kiadáson, vagy a promo CD-ken lesznek elérhetőek.

Remixek:
1) Album Version 4.04
2) Edit 3.10
3) Junkie XL Remix 6.16
4) Junkie XL Remix Edit 4.39
5) Junkie XL Dirty Dub 4.52
6) Bob Sinclar Space Funk Remix 5.39
7) Bob Sinclar Space Funk Edit 4.57
8) Peter Saves Paris Mix 8.37
9) Tracy Young House Mix 7.55
10) Tracy Young Mixshow 6.19
11) Tracy Young House Radio Edit 3.33
12) Rebirth Remix 7.57
13) Rebirth Mixshow 5.05
14) Rebirth Remix Edit 3.42

Promo remixek
15) Peter Rauhofer Saves Paris Mix Edit 4.48
16) Tracy Young House Dub 7.55

Nagylemez:Hard Candy

Írta: Administrator   
2008. április 12.

Április 28-án jelenik meg világszerte Madonna 11-ik stúdióalbuma, amely a nagyon ütos Hard Candy (Kemény cukorka) címet kapta, s amelynek borítóján Madonna M-dolla édes-kemény harcosno borébe bújt. Igazi kemény cukorka. Az énekesno az album zenei világával "szétrúgja a seggeteket" és nemcsak bulizásra csábít, hanem elgondolkodtató szövegeivel filozófiai eszmefuttatásokra késztet.

A 12 dalt tartalmazó korong zenei stílusát leginkább az urban hip-hop határozza meg, de természetesen az énekesnő egyéb érdekes és izgalmas zenei motívumokat is alkalmaz.  Szintipop, a nyolcvanas évek hangzsávilágát idéző zenei részletek és spanyol melódiák egyaránt megtalálhatóak a lemezen. Az album hangzásvilágának kialakításában olyan hip-hop sztárok segédkeztek, mint Timbaland, Kanye, Danja, Pharrel Williams, és Justin Timberlake, aki több dalban is hallatja a hangját. A 4 Minutes című dalban is közreműködik, amely a világ megmentését tűzte ki célul. Ez az első kislemez, amely április 21-én kerül a boltokba, és a videót már játsszák a zenei csatornák. A másodikként kislemezre kimásolt dal a Give It 2 Me lesz, amelynek videóforgatása április elején zajlott Londonban, és a rendezői székbe Tom Munro fotográfus ült. Az a hír járja, hogy ez a klip is számos digitális effektet fog tartalmazni. A kislemez megjelenését június végére időzítik.