Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Shakira hírek

Shakira énekel, táncol és az UNICEF jószolgálati nagykövete

2008. november 11-én a People en Espanol a kolumbiai énekesnőt, Shakirát választotta meg az Év Emberbarátjának. A lenyűgöző csipőmozgásáról ismert Shakira a különböző civil szervezetekkel való együttműködésben végzett karitatív munkájáért kapta az elismerést. Az énekesnő igen nagy szociális érzékenységről tett tanúbizonyságot eddigi karrierje során.

Szintén karitatív munkájáért és a gyerekek oktatásának támogatásáért augusztus 18-án átvehetett az American Latino Media Arts (ALMA) díját is.
1997-ben az akkor 20 éves Shakira megalapította a Pies descalzos (mezítláb) Alapítványt, melynek célja, hogy tanulási lehetőséget teremtsen olyan kolumbiai gyerekek számára, akik hazájukban erőszak áldozatává váltak. 2009. februárjában fel is avatták a Pies Descalzos Iskolát Barranquilla-ban, ahol 1400 gyereknek lesz lehetősége arra, hogy magas színvonalú oktatásban részesüljön.
2003. október 24-én, 26 évesen, a UNICEF legfiatalabb jószolgálati nagykövete lett. A kolumbiai énekesnő erről így nyilatkozott:
- Nagyszerű érzés olyan híres emberek közé tartozni, akik támogatják az UNICEF munkáját és személyesen is adakoznak azért, hogy jobbá tegyék a gyerekek életét és jövőjét.Shakira folyamatosan keresi a lehetőségét annak, hogy másokon segítsen. 2006-ban a művészeti és üzleti világ vezető alakjaival, így például a spanyol énekesekkel, Alejandro Sanz-szal és Miguel Bose-zal, valamint a Nobel-díjas íróval, Gabriel Garcia Marquezzel karöltve elindították a Latin America in Solidarity Action elnevezésű mozgalmat, hogy a rászoruló latin amerikai gyerekek tanulását támogassák.
Egy riportban Shakira elmondta, hogy már egészen gyermekkorától kezdve úgy érzi: segítenie kell embertársain és főleg a gyerekeken. Nem véletlen tehát, hogy napjainkra ő lett Latin Amerikai egyik legaktívabb humanitáriusa.

Shakira sok gyereket szeretne

2009 már. 03

Shakira arról beszélt legutóbb, hogy nagy családra vágyik - adja hírül a Digitalspy.

Az énekesnő azt tervezi, hogy ha végre letelepszik, akkor sok gyereket szeretne párjától Antonio de la Ruatól, akivel még nem házasodott össze. "Tény, hogy nem vagyok hagyománytisztelő. Úgy élünk, mint férj és feleség, semmi szükségünk arra, hogy ezt a törvény is elismerje, főleg nem a paparazzik, vagy a magazinok. Miért, akkor biztos, hogy nem lesz vége? De sok gyereket szeretnék, tőle." - nyilatkozta a The Sunday Timesnak.

Shakira nem felejti el, honnan jött
2009. február 05.


Shakira

Shakira, a kolumbiai származású popsztár iskolát adományozott szülővárosának, Barranquillának, hogy a szegény környezetben felnövő gyerekek is megfelelő oktatást kaphassanak.

Az énekesnő már tinédzserként felvette a küzdelmet az írástudatlanság ellen: városa La Playa kerületének egyik iskolájában olvasni tanította a gyerekeket.

A Grammy-díjas sztár manapság jóval többet tud tenni: szerdán már az ötödik iskolát adta át, amely Pies Descalzos (Mezítláb) elnevezésű alapítványa segítségével épült Kolumbiában.

A 13 ezer négyzetméteres, 1800 diák tanulását biztosító épület felavatásán Alvaro Uribe, a közép-amerikai ország elnöke is megjelent, és kitüntette az énekesnőt.

Az alapítvány célja - mondta el Shakira -, hogy "megcáfolja a mítoszt, miszerint a minőségi oktatás csak kevesek privilégiuma."

A Pies Descalzos alapítvány a 32 éves sztár 1995-ben kiadott harmadik albumáról kapta nevét.